top of page
Search
  • Writer's pictureTallinn CrossFit

Miks CrossFit ja Tallinn CrossFit?

Updated: Jan 16, 2023

Oleme oma elus tihti valikute ees- kas üks või teine? Kas alustad millegi uuega või lähed vana ja tuntud juurde tagasi. Sa tead, et see pole just parim, aga alternatiivi puududes ütled endale”käib kah!” ja oledki oma otsuse teinud, julgemata avada ennast uutele kogemustele ja võimalustele.

Tihti usud ja usaldad oma otsuste tegemisel teisi rohkem kui ennast- pere, sõpru, tuttavaid, kolleege. Infot kõigest ja kõige kohta leiab laialdaselt kas googeldades, Youtube´ist vaadates, Facebook´ist, Instagram´ist ja paljudest teistest kanalitest. Sa teed palju eeltööd, loed ja uurid ning vaatad audivisuaalset materjali teemadest ja asjadest, mida peaks hoopis kogema. Ära saa valesti aru, põhjalik eeltöö on väga hea, kuid tihti välistab see reaalse kogemuseni jõudmise, sest usaldatakse teiste kogemusi ja nende subjektiivset hinnangut, mitte oma kogetut. Kui tihti lähed sõbraga kinno ja sama filmi vaadates tekivad lahkarvamused- kellele meeldis, kellele mitte? Pärast kino lähete sööma ja seal täpselt sama edasi- mida kumbki sööb ja joob. Nii valid sina mahlase wrap´i ja sõber hoopis nuudlid krevettidega. Valikud on isiklikud, need ei tee üht või teist paremaks/halvemaks inimeseks, vaid täidavad lihtsalt eesmärki- kõht täis saada :D

Sama paralleeli võib tõmmata CrossFit´iga- lõppeesmärk on ju hea tervis, vormis keha ja super enesetunne. Kes teeb selle jaoks joogat, kes mängib pallimänge, kes liigutab raskuseid jõusaalis või käib jooksmas. Ükski variant pole paha või vale, sest me kõik oleme erinevad- ka sina! Sul on oma soovid, mõtted, arusaamad ja unistused ning keegi ei tohiks sulle öelda, et ainuke viis kõhu täis saamiseks on süüa nuudleid, kuigi soovid kanawrap´i.

Hea tervise juures ja liikumist armastav inimene pakatab positiivsest energiast ning teeb seda, mis talle meeldib teha. Sama võib juhtuda sinuga, kui annad CrossFit´ile võimaluse, võimaluse, mida sa suure tõenäosusega ei kahetse. Äkki on see sinu jaoks? Äkki hakkab see sulle meeldima? Äkki peaks nüüd uurimustööd tegema?

Tegime seda natuke sinu eest ära. Kuna CrossFit on suhteliselt uus kaubamärk (just seda ta on), siis pole sellele head eestikeelselt vastet. Alustades otsinuguga “what is CrossFit?”, jõuad suure tõenäosusega järgmise videoni:



Väga tore promoklipp, mis kahjuks keskendub rohkem võistlustele, kangitreeningule ja hardcore pingutusele. Ära saa minust valesti aru, seda kõike on võimalik kogeda, kuid see pole Tallinn CrossFit´is aluseks.

Veidi parem video seletamaks CrossFit´I olemust:



Veidi parem, videos tuuakse esile emotsiooni ja põhjuseid, miks teha CrossFit´i. Kindlasti on seal palju uut infot sinu jaoks ja võis tekkida tahtmine proovima tulla. “Aga nad tegid seal videos ju lõuatõmbeid, kastilehüppeid, rebisid kangi- ma ei suuda ühtegi neist! Äkki peaks enne vormi saama ja siis CrossFit´I proovima?” on paljudel esimeseks mõtteks :D Selle peale ütleme, et ära muretse, kõik treeningud lihtsustatavad absoluutselt igaühe jaoks, olenemata vanusest ja füüsilisest võimekusest. Kõige tähtsam on soov ennast muuta ja tahe, kui need olemas, siis ülejäänud on vormistamise küsimus! 😉

Meie ise näeme CrossFit´i pigem järgmiselt:



Ehk saad ennast liigutada, kasutades selleks oma keha, lisaraskuseid, sangpomme, kange, hüppenööre, rõngaid jne. Ja tulemused ei lase ennast kaua oodata- hea enesetunne, parem vorm ja kehahoiak!

Läbilõiget igapäevastest treeningutest näed siin:



Kindlasti tekkis sul vähemalt üks küsimus, kui isegi mitte rohkem. Ja täiesti ausalt- parim viis neile vastus saada, on ise proovima tulla ja aru saada, kas CrossFit võiks olla sinu jaoks. Paljud treenijad on juba esimesel korral aru saanud, et see sobib neile, teistel mõned treeningud rohkem. Treeningute ülesehitusest, põhimõtetest ja kogu korraldusest täpsemalt meie kodulehelt.

Ahjaa, ühele küsimusele siiski vastaksin- Kui CrossFit, siis miks Tallinn CrossFit?

Oleme Tallinna vanim ja suurim CrossFit spordiklubi, kelle eesmärgiks on Sinu Tervise edendamine ja heaolu. See on kõige aluseks- alustades inimeste arvust grupis, väljaõpetatud ja kogenud treeneritest ja lõpetades igapäevaste treeningkavade ja Workout Of the Day´dega. Oleme kogu süsteemi üles ehitanud nii, et sinuga tegeleb kogenud treener, kes oskab sinuga arvestada ja kõik kavad arvestavad treenijate hetketaset. Liigutusi, mis nõuavad rohkem tehnikat, jõudu ja oskust, õpetame eriaalaklassides, igapäevased CrossFit klassid on seega kõigile võimete- ja oskustekohased. Oleme alates esimesest päevast rõhunud usaldusväärsele treeneri-treenitava suhtele, et saaksid ohutult ja võimetekohaselt treenida, iga kord, alati. Me ei jäta midagi juhuse hooleks, sest kõige aluseks on teaduspõhine lähenemine treeningutesse.

Sind teatakse nimepidi, treenerid näevad juba pärast paari treeningut, mis sinu võimed on ja oskavad edaspidi sind suunata. Usume sellesse, et üleöö ja kiirelt pole võimalik häid tulemusi saavutada ja töötame koos sinuga selle nimel- võtku see aega kaks kuud, pool aastat, aasta, kaks või isegi kolm. Aitame sul leida motivatsiooni, kui see peaks olema vajalik 😉 Tasa sõuame, kaugele jõuame.

245 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page